Uw heeft een terrein met op meerdere locaties putdeksels die het afvalwater feilloos afvoeren. Het terrein is vaak bij slecht weer of een lekkage slecht bereikbaar wanneer er overtollig water het terrein op stroomt. Het aantal putdeksels is afhankelijk van de grootte van de locatie en de ronding van de ondergrond. Zo heb je bij een ondergrond die een bolling heeft minder putdeksels nodig omdat deze het water naar de zijkanten afvoert. Dit is ideaal wanneer er veel vrachtwagens het terrein opkomen rijden. Zo kunnen de werkzaamheden worden voortgezet bij slecht weer.
Maar het is gevaarlijk wanneer de putdeksels naar boven komen en het niet goed zichtbaar is. Vaak is de verlichting een ondergeschoven kindje en loert het gevaar om de hoek.
Hoe maak je de putdeksels zichtbaar?
Zoals gezegd is het aantal afvoersystemen belangrijk voor een goede afvoer van het water. En daarmee ook het aantal putdeksels die naar boven kunnen komen en over kunnen stromen bij slecht weer. Het is belangrijk dat je het aangelegde terrein verlicht met terreinverlichting, hoe je dat doet lees je hier. Een lichtplan zorgt voor een gedegen advies. Laat een lichtplan maken en geef aan waar ze zijn gelokaliseerd. Er wordt een schema en overzicht gemaakt voor een goede verdeling van het licht en kan voor besparing opleveren. Zo wordt bepaald waar en welk licht moet gaan komen. Er wordt met software een rendering gemaakt en de hoeveelheid licht berekent dat optimaal is voor uw locatie. Wanneer er efficient mee om wordt gegaan is het dus mogelijk met minder armaturen meer licht te creëren. Alles draait om efficiëntie en dat is hier ook het geval. Zo kan via goed helder licht de riolering zichtbaar maken en er voor zorgen dat de veiligheid wordt gegarandeerd.
Veiligheid voorop
Veiligheid staat voorop en laat je dus ISO certificeren om een goede inschatting te mkaen van de lokalisatie. Er zijn diverse consultancy buro’s die de veiligheid kunnen testen en een inschatting van de kosten kunnen geven van wat het kost om uw locatie ISO te certificeren.